Ouderenpartij AOV Purmerend
Ouderenpartij AOV Purmerend

Extra korting ouderen in openbaar vervoer 2018 - 'aanvraag Meerdoenregeling' gem. Purmerend

'Extra korting ouderen in openbaar vervoer 'meerdoenregeling' gemeente Purmerend'. 

Een van de belangrijkste punten in het verkiezingsprogramma van de Ouderenpartij AOV Purmerend was gratis openbaar vervoer voor ouderen. Dit is helaas niet gelukt, wel is bereikt dat:

Inwoners van Purmerend die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt en in aanmerking komen voor de  'Meer doen regeling' van de Gemeente Purmerend, met 60% korting (inclusief seniorenkorting) met de bus kunnen reizen in de regio Waterland. 

De korting geldt alleen in bussen van EBS in de regio Waterland. Daarnaast krijgt men eenmalig een startsaldo van € 30. Het abonnement is alle dagen geldig buiten de spits en dat is van 09.00 uur tot 16.00 uur en van 18.30 uur tot 06.30 uur. Op zaterdag en zondag geldt de korting de hele dag. Het is een proef van de gemeente Purmerend van twee jaar.
 
Regio Waterland
Regio Waterland is het gebied ten noorden van Amsterdam en loopt van Amsterdam tot Hoorn in het noorden en van het Markermeer in het oosten tot De Rijp en Oostzaan in het westen. Grootste gemeenten in het gebied zijn de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Waterland en Landsmeer. Op de site van EBS is te zien welke bussen waarnaartoe gaan, zie www.ebs-ov.nl.

Achtergrond is dat we mensen die eenzaam thuis zitten een kans willen bieden om er op uit te gaan. Je maakt het mogelijk om eens een familielid te bezoeken of een goede vriend. Ook even naar het winkelhart moet kunnen.

Het betrof een proef van de gemeente Purmerend, die wegens te weinig animo voor deze regeling is deze beëindigd eind 2018. 

Navraag bij het team 'meerdoenregelingen' heeft uitgewezen dat voor de inwoners die gebruik maken van deze regeling. dat deze regeling eindigt 1 jaar na de datum waarop deze korting is aangevraagd bij EBS. 

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar een goed alternatief.

 

 

 

<< Terug naar overzicht