Ouderenpartij AOV Purmerend
Ouderenpartij AOV Purmerend

Onderhoud van groen in onze stad 2018

'Onderhoud van groen in onze stad'

De Ouderenpartij AOV Purmerend wil fors te investeren in onderhoud van het groen in onze stad.

Meerdere jaren bezuinigt Purmerend al op onderhoud van het groen in de stad. Dat is logisch want de gemeenteraad heeft het besluit voor die bezuiniging genomen. Dat was in een tijd dat wij het financieel zwaar hadden en moesten bezuinigen.

Gelukkig keert het tij en staan wij er financieel wat beter voor. De wensenlijst voor uitgaven zal vast groot zijn als alle partijen het voor het zeggen zouden hebben. De Ouderenpartij AOV Purmerend gaat voor verbeteren van het groen. Kijk maar eens goed naar de vele plantvakken in de wijken. Het verval is duidelijk zichtbaar. In vaktermen heet het dan dat de technische staat van het groen onder de maat is. Dat gaan wij verbeteren.

Inmiddels is duidelijk dat verhogen van het onderhoudsniveau van C naar B in de hele stad heel veel geld kost, ongeveer 14 miljoen Euro. Laten wij eerlijk zijn. Misschien is dat een stap te ver, wij willen ook nog andere mooie dingen voor de mensen in onze stad. Deze punten staan in ons verkiezingsprogramma en in de verschillende publicaties op onze website en Facebook pagina. Maar duidelijk is wel dat met de Ouderenpartij AOV in het college het aanzien van het groen in alle wijken heel duidelijk verbetert.

 Naast verbeteren van het groen willen wij ook heel veel bloemen zaaien, bijvoorbeeld in bermen van wegen, plantvakken bij kruisingen enzovoort. Bloemen zijn hard nodig voor alle insecten die wij hebben. Bijvoorbeeld voor de bijen. Deze beestjes zijn heel belangrijk omdat zij onze gewassen bestuiven en daarmee zorgen voor voldoende voedsel voor de mens. En wat te denken van die heerlijke en gezonde honing?

 

<< Terug naar overzicht