Ouderenpartij AOV Purmerend
Ouderenpartij AOV Purmerend

Trapliften via WMO 2019

Trapliften Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO):

Indien voor u of uw partner een traplift noodzakelijk is, dan kunt u hiervoor een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en contact opnemen met het WMO-loket van de gemeente Purmerend, telefonisch bereikbaar op het stadhuis 0299-452 452. 

Den Haag heeft nu beslist dat de gemeente Purmerend maximaal 39 perioden (3 jaar) het maximale bedrag van € 17,50 per periode van 4 weken is dus in totaal € 682,50 hiervoor in rekening mag brengen en geen eigen bijdrage voor het onderhoud.

Verandering van het bovenstaande bedrag alleen als in de toekomst de politiek/Den Haag anders beslist.

Een traplift van 10 jaar en ouder wordt aan de achtergebleven partner ‘geschonken’. Als de traplift jonger is dan 10 jaar en de achtergebleven partner heeft daar geen behoefte aan dan wordt de traplift op kosten van de gemeente verwijderd.

Heeft de partner de traplift enigszins nodig, dan doet de gemeente daar niet moeilijk over en mag de traplift worden behouden en betaald de gemeente ook het onderhoud.

Als de achtergebleven partner de traplift wil houden maar hem niet echt nodig heeft is dat ook mogelijk maar dan betaalt de partner het onderhoud.

De 'Ouderenpartij AOV Purmerend' vindt deze regeling mooi aansluiten op duurzaam wonen.

<< Terug naar overzicht