Ouderenpartij AOV Purmerend
Ouderenpartij AOV Purmerend

Ondersteuning door mantelzorgregisseur

Purmerend heeft een mantelzorgregisseur die wellicht veel voor u kan betekenen!

Bij de gemeente Purmerend kunt u zich laten registreren als mantelzorger. U krijgt dan informatie via een nieuwsbrief over activiteiten, en er worden cursussen gegeven.

Soms kan mantelzorg zwaar zijn en hebt u behoefte aan een dagje vrij, vakantie of ondersteuning. Met al uw vragen kunt u terecht bij het WMO-loket. Zij geven informatie en advies over huisbezoek, regelingen, voorzieningen en procedures. Zij helpen bij het invullen van formulieren en bemiddeling bijvoorbeeld bij een werkgever.

Purmerend heeft een mantelzorgregisseur mevrouw Katinka de Lange - Ronde  zij is verantwoordelijk voor de mantelzorgondersteuning binnen Purmerend en kijkt wie recht heeft op mantelzorg en waar de mantelzorger recht op heeft.

Zij heeft ook contact met de zorgorganisaties en hulpverlenende instanties, zodat het maximale aan mantelzorg gegeven kan worden met de eventuele vergoedingen die daar tegenover staan.

Inmiddels heeft zij een vlog, een flyer en een vragenformulier ontwikkeld.

Deze vlog is met name voor jonge mantelzorgers, en het erbij betrekken van niet westerse mantelzorgers en hulpvragers.

Het vragenformulier zal door verschillende zorgorganisaties in Purmerend gebruikt worden tijdens een intake om te kijken hoe belast of overbelast een mantelzorger is.

Als hieruit blijkt dat de mantelzorger het zwaar heeft en ze kunnen er niet samen uitkomen om dit te verbeteren, dan bestaat er de mogelijkheid om de hulp van Katinka de Lange - Ronde in te roepen door het formulier in te vullen en aan haar toe te zenden.

Vervolgens neemt zij daarna contact op om te kijken hoe gezamenlijk met hulp van haar netwerk de situatie kan worden beïnvloed.

Telefonische is zij bereikbaar op 0299-452068  of per mail ch.delange-ronde@purmerend.nl

U kunt ook bellen het Wmo-loket van de gemeente Purmerend onder telefoonnummer: 0299-452 555

verder bestaat de mogelijkheid tot verdere informatie via de website van de gemeente Purmerend, zoekopdracht Mantelzorg.

 

 

 

<< Terug naar overzicht