Ouderenpartij AOV Purmerend
Ouderenpartij AOV Purmerend

Schriftelijke raadsvraag: Aanpassen van sollicitatieplicht 60 jaar en ouder (15-11-2018)

Antwoord van het college 4-1-2018: Werklozen met een WW uitkering vallen onder landelijke wetgeving (UWV). Daar geldt een sollicitatieplicht tot 1 jaar voor het bereiken van de AOW leeftijd. Vanuit meerdere kanten worden initiatieven geuit om de sollicitatieplicht aan te passen, maar ook om 60-plussers meer kans te bieden op de arbeidsmarkt.

Met iedereen, maar zeker met de 60+ers, wordt individueel in een gesprek beoordeeld hoe groot de kans op werk is. Indien de afstand tot de arbeidsmarkt te groot is wordt een ontheffing van de sollicitatieplicht gegeven. Alle ouderen die geen of een kleine afstand hebben tot de arbeidsmarkt worden naar Werkom verwezen om ondersteund te worden bij het vinden van een baan.

Op 19 november zaten er 302 bijstandsgerechtigden (incl. partners) van 60 jaar of ouder. Hiervan heeft 90% een ontheffing en is 10% bij Werkom aangemeld.

Deze werkwijze biedt alle 60+ers die wel kunnen of willen werken de motivatie en mogelijkheid om met behulp van Werkom te werken aan een baan.

Ook behouden wij hiermee een potentieel aan ervaren arbeidskrachten voor werkgevers die om mensen zitten te springen.

<< Terug naar overzicht