Trapliften via WMO

Enige tijd geleden verscheen er een artikel over trapliften die via de WMO worden geplaatst.

In het artikel stond dat na het overlijden van een partner, waar de traplift  voor was bedoeld, na verwijdering wordt vernietigd. Dit heeft bij sommige mensen enige verbazing teweeggebracht. In Purmerend is dit anders geregeld.

Een traplift van 10 jaar en ouder wordt aan de achtergebleven partner ‘geschonken’. Als de traplift jonger is dan 10 jaar en de achtergebleven partner heeft daar geen behoefte aan dan wordt de traplift op kosten van de gemeente verwijderd. Heeft de partner de traplift enigszins nodig, dan doet de gemeente daar niet moeilijk over en mag de traplift worden behouden en betaald de gemeente ook het onderhoud. Als de achtergebleven partner de traplift wil houden maar hem niet echt nodig heeft is dat ook mogelijk maar dan betaald de partner het onderhoud.

Wat de eigen bijdrage betreft is het bij de gemeente als volgt geregeld. Bij een woningaanpassing betalen de cliënten 39 perioden van vier weken een eigen bijdrage. Na deze 39 perioden van vier weken stopt deze bijdrage. Ook voor het onderhoud vervalt de bijdrage. Als de traplift dus ouder is dan 10 jaar dan hoeft de achtergebleven partner dus geen eigen bijdrage meer te betalen voor de traplift.

De Ouderenpartij AOV Purmerend vindt deze regeling mooi aansluiten op duurzaam wonen.

<< Terug naar overzicht