Steenwerpen in de Beemster.

Een team van zeven partijleden nam op dinsdag 25 juli 2023 deel aan het toernooi ‘Steenwerpen in de Beemster’, onderdeel van de feestweek Beemster 2023.
Het was even zoeken op de markt in Middenbeemster. Niet zo vreemd natuurlijk want 130(!) teams, bestaande uit 8 personen hadden zich ingeschreven.
Het leek wel een mierenhoop.
En dan te bedenken dat er op de dag van inschrijving (27 juni) er nog 40(!) teams teleurgesteld werden.

Verdwaald over het plein zoekend naar ons strijdtoneel; baan 38.
Onze tegenstanders (naam helaas vergeten) stonden al klaar om te beginnen.
Maar het ‘startschot ’had nog niet geklonken. En zou ook niet klinken, met als gevolg dat we later begonnen dan de bedoeling was. Maar wat geeft het….

Mij viel de eer te beurt om de stand van beide teams te noteren. Niet makkelijk kan ik zeggen. Bij voorduur op zoek naar wie weer aan de beurt was om zijn of haar steen te werpen. Af en toe moest ik ook mezelf bij de les brengen.

Onze tegenstanders waren goed gemutst, net als wij trouwens. Maar eenmaal aan de beurt, dan werd de steen met verve geworpen, om de dobbelsteen van zijn sokkel te stoten. Als de dobbelsteen gevallen was gaf Peter de punten door. Soms had je één of een paar punten, soms ook viel de zes. Maar eerlijk, de meeste stenen troffen geen doel. De uiteindelijke telling wees ons team aan als winnaar, verrast als we waren. Het winnen of verliezen doet er niet toe.
Het was meer dan een gezellige middag, daar waren beide ploegen het over eens!

Het Team bestaande uit: Peter, Henk, Harry, Theo, Ron, Cees en Leo
Kees was helaas verhinderd door een kort hiervoor opgelopen blessure.

Leo Brouwer