C. van Urk raadslid AOV Purmerend-Beemster

Corona

Heel langzaam kruipen we uit een diep dal wat betreft de besmettingen en ouderen hebben blij toe vaak al hun tweede injectie gehad.  De ouderenpartij maakt zich echter ook zorgen over de jeugd en de senioren die nog geen injecties hebben gehad.

In eerste instantie was men van mening dat de jeugd gevrijwaard bleef van Corona, achteraf blijkt dit niet het geval te zijn en kunnen zij ook besmet raken en het doorgeven. Om deze reden is nog steeds het advies, laat iedereen zich aan de regels houden vanuit den Haag zodat de versoepelingen niet teruggedraaid hoeven te worden Afgelopen dagen was het weer gezellig in Purmerend en de Beemster en is het weer om te genieten van meer vrijheid, hoe gezellig was het weer in het centrum van beide gemeenten.

Waarom Corona in een stukje voor ouderen? Wij hebben kinderen en kleinkinderen die ons goud waard zijn en ook daar staan we als ouderenpartij voor op.

Een probleem is nog steeds dat er geen zorghotel is, dit voor meestal ouderen die uit het ziekenhuis komen, maar nog niet zelfstandig kunnen wonen. Wij hebben dit bij de wethouder aangekaart en hij doet zijn uiterste best om dit op te lossen, het zal een aandachtpunt voor ons als ouderenpartij blijven.

Ook een aandachtpunt voor ons is dat als een van de partners ziek wordt en opgenomen moet worden in een verpleeghuis dat het gezin uit elkaar gerukt wordt.

Wij pleiten ervoor dat er in verzorgingshuizen ruime twee persoons kamers komen zodat beide partners bij elkaar kunnen blijven.

Ook onze aandacht is een andere vorm van huisvesting voor ouderen, het zogenaamde Knarrenhof waar ouderen zelfstandig kunnen wonen maar gebruik kunnen maken van de medische voorzieningen die daarbij horen, denk aan de apotheek, huisarts en fysiotherapeut.

Voor mensen die een uitkering hebben van de bijstandsuitkering, hebben wij een motie medeondertekend en in de raad behandeld zowel voor de Beemster als Purmerend De inhoud hiervan is dat giften voor bijvoorbeeld boodschappen doen niet meer gekort worden, er wordt 1200 euro per jaar vrijgelaten. Dit is met een positieve uitslag aangenomen in de laatste raadsvergadering.