Eindelijk is het dan zover. De sloop werkzaamheden zijn praktisch voltooit. Door vele gezien als de ergernis in de binnenstad, ik heb het dan over het voormalige postkantoor aan de Gedempte Where.

Heeft lang geduurd, maar dan wel “eind goed al goed”.

Wat gaat hier gerealiseerd worden, een knap stukje stadsrenovatie. Passend in de lijn zoals door de gemeente raad is bepaald, namelijk historiserend bouwen. Geen toekomstig modern monument, maar gewoon passend in haar omgeving.

Ik ben in Amsterdam geboren en getogen, het ontwerp doet mij sterk denken aan het Gerard Douplein aldaar.

Ik overdrijf niet om te stellen dat het ontwerp geslaagd is. Het is historiserend en krijgt aan de Where middels een wandel promenade een open karakter, waarbij in de plint van het complex verschillende voorzieningen waaronder horeca ga Het complex zal bestaan uit 5 en 6 bouwlagen, waarin 158 huurappartementen ondergebracht gaan worden. Huurappartementen die noodzakelijk zijn, en die ook in het kader van doorstroming hun bijdrage gaan leveren. Een complex midden in de binnenstad, dicht bij alle voorzieningen. Mag duidelijk zijn dat deze gewild zijn, en dit niet op de laatste plaats door onze ouderen

Ing. Henk Grader – Ouderenpartij Purmerend-Beemster.