https://youtube.com/watch?v=YeZWN4IXrj8

Purmerend/Beemster – het AOV bindt er geen doekjes om. De verbinding tussen het centrum van Purmerend en Amsterdam moet blijven bestaan.

Het openbaar vervoer speelt een steeds belangrijkere rol in het terugdringen van de Co2 uitstoot. Brandstof gedreven verkeer en openbaar vervoer kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Binnensteden worden autoluw gemaakt en dat is hard nodig.

Daarbij opgemerkt dat wijken en winkelcentra goed bereikbaar moeten blijven. Mobiliteit is één van de kurken waar onze economie op drijft. Winkels en bedrijven hebben het al lastig genoeg! Door het wegblijven van de nodige klanten wordt het zwaard van Damocles steeds zwaarder.

Familie bezoeken zijn eveneens van cruciaal belang. Verzorgings- en ziekenhuizen moeten altijd bereikbaar blijven. Meer aangepast openbaar vervoer tussen wijken is van groot belang. Het AOV oppert kleinere bussen om de mobiliteit opgang te houden en te kunnen garanderen.

Een leefbare stad vraagt om slimme oplossingen. Een uitdaging die zij graag aangaan. Een prachtige en functionele busbaan op de Jaagweg werd daaraan toegevoegd. Dit amper 10 kilometer dure stuk extra rijweg moet bijdragen aan de bereikbaarheid.

Overstappen in Ilpendam omdat er geen directe verbinden is met een groot aantal wijken in Purmerend is natuurlijk vragen om commentaar. Bovendien wordt er zo’n vier kilometer slecht overbrugbaar voor ouderen en jong-ouderen.

Het AOV Purmerend Beemster blijft zich inzetten voor effectief openbaar vervoer.