Lijsttrekker Harry Rotgans op de zeepkist

Wat is het belangrijkste wat u de komende vier jaar wilt realiseren in Purmerend en de Beemster?
We willen graag dat de zorg die we voor mensen hebben op hetzelfde niveau blijft. Verder willen we dat ouderen passend kunnen wonen, zoals bijvoorbeeld bij het Knarrenhof of met andere samenlevingsvormen. Er moeten goede woningen voor ouderen zijn.

Purmerend zo snel mogelijk van het gas af, goed idee? 
Natuurlijk. Die fossiele brandstoffen, daar moeten we vanaf. Purmerend heeft een fantastisch warmtenet met bronnen die nu al duurzaam zijn, maar de komende jaren nog veel duurzamer gaan worden. Denk aan geothermiek waar we mee gaan werken, warmte uit riool- en oppervlaktewater. Allemaal nul uitstoot aan CO₂, dat is waar we naartoe moeten. Dat is ook waar 90 tot 95 procent van de woningen hier zeer geschikt voor is.

Bouwen in het groen om woningen te realiseren, is dat een optie voor uw partij?
Nee, dat doen we nu ook niet. Waar we bouwen is geen natuur. En voor het kleine deel van het Beusebos waar we wel gaan bouwen komt er een minimaal zo groot stuk weer terug. Die natuur verdwijnt niet. Dat moet sowieso altijd gecompenseerd worden, geen twijfel over mogelijk.

U heeft 22 kandidaten op de lijst staan, één daarvan komt uit de Beemster en de rest uit Purmerend. Denkt u dat de Beemsterling zich goed vertegenwoordigd voelt bij uw partij?
Voor ons zijn alle delen van de gemeente even belangrijk. Onze partij heet nu niet voor niets AOV Purmerend-Beemster. We gaan het werelderfgoed in stand houden en boeren en ondernemers ruimte geven om te ondernemen. Voor ons is de Beemster net zo belangrijk, daar gaan we net zo goed voor zorgen als voor Purmerend.