Beste mensen,

Mag ik mij even aan u voorstellen, ik ben Theo Neep geboren in Amsterdam op 11 augustus 1942 en sinds 1974 wonende in Purmerend op een aantal verschillen adressen.

Ook ik maak mij veel zorgen over het geluk en welzijn van onze ouderen in Purmerend, met name over de toekomst en de zorgen bij veel ouderen als er iets met mij zou gebeuren, want dan blijf ik alleen thuis en hoe moet het dan verder. Zelf heb ik 7 jaar mijn vrouw met Alzheimer mogen verzorgen, tot zij het laatste half jaar opgenomen moest worden, waarbij wij volgens de wet werden gescheiden van tafel en bed, dat is een emotionele klap.

Sinds anderhalf jaar ben ik fractievoorzitter van de lokale Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster, ook mag ik voorzitter van de ClientenRaad van een drietal verpleeginstellingen in Purmerend zijn,  mede omdat wij zeer actief zijn met de zorgen van onze ouderen, komen wij heel vaak in een persoonlijk gesprek tot de conclusie, dat de huidige voorzieningen voor ouderen zeker op het gebied van wonen veel meer aandacht moet krijgen, er komen steeds meer woonvormen tot onze beschikking, zoals het Knarrenhof waarbij een woongemeenschap gevormd  kan worden van ongeveer 24 woningen met in de plint wel of geen medische instellingen voor medische ondersteuning.

Een andere mogelijkheid is een Woonzorgcentrum, waarbij ook de beide echtlieden in een aangepast appartement kunnen trekken, ook kunnen ze dan gebruik maken van de aangeboden medische voorzieningen, is het zo dat een van de beide meer hulp en begeleiding nodig heeft kan dat altijd in hetzelfde gebouw, waarbij de overgebleven echtgenoot of echtgenote gewoon in het appartement kan blijven wonen. Dat voorkomt dat de beide echtlieden zoals nog steeds op dit moment worden gescheiden.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij: De lokale Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster.

Th.J.F.I.M. Neep

Fractievoorzitter