‘Onderhoud van groen in onze stad’

De Ouderenpartij AOV Purmerend wil dat de gemeente fors investeert in onderhoud van het groen in onze stad.

Purmerend heeft meerdere jaren bezuinigd op al het onderhoud van groen in de stad. Dat was het gevolg van de zware financiële crisis in heel Nederland. Waar ook Purmerend niet aan ontkwam.

Gelukkig keerde het tij en staan wij er sinds 2018 financieel wat beter voor. De wensenlijst voor uitgaven zal vast groot zijn als alle partijen het voor het zeggen zouden hebben. De Ouderenpartij AOV Purmerend gaat voor verbeteren van het groen. Kijk maar eens goed naar de vele plantvakken in de wijken. Het verval is duidelijk zichtbaar. In vaktermen heet het dan dat de technische staat van het groen onder de maat is. Dat gaan wij verbeteren.

Inmiddels is duidelijk dat verhogen van het onderhoudsniveau van C naar B in de hele stad heel veel geld kost, ongeveer 14 miljoen Euro. Laten wij eerlijk zijn. Misschien is dat een stap te ver, wij willen ook nog andere mooie dingen voor de mensen in onze stad. Wat onze partij vindt staat in ons verkiezingsprogramma en in de verschillende publicaties op onze website en Facebook pagina. Maar duidelijk is wel dat met de Ouderenpartij AOV in het college het aanzien van het groen in alle wijken heel duidelijk verbetert.

Naast verbeteren van het groen willen wij ook heel veel bloemen zaaien, bijvoorbeeld in bermen van wegen, plantvakken bij kruisingen enzovoort. Bloemen zijn hard nodig voor alle insecten die wij hebben. Bijvoorbeeld voor de bijen. Deze beestjes zijn heel belangrijk omdat zij onze gewassen bestuiven en daarmee zorgen voor voldoende voedsel voor de mens. En wat te denken van die heerlijke en gezonde honing?