Foto raadstukken Gemeente Purmerend

‘Komst van ‘Van der Valk Hotel’ in kom A7′

De Ouderenpartij AOV Purmerend is vóór het bouwen van het van der Valk hotel in de kom A7

Reden: omdat dit goed is voor de economie, het toerisme en de werkgelegenheid. De gasten van het hotel, dat leren andere steden ons, bezoeken de binnenstad en zeker de horeca. Wij zijn ervan overtuigd dat een deel van de gasten zeker onze mooie oude binnenstad, de mooie veenweidegebieden in de omgeving, het werelderfgoed enzovoort bezoeken.

Tenslotte zijn wij blij met de werkgelegenheid die het hotel biedt, meer dan 100 mensen en zeker 40 ingehuurde schoonmakers. Van der Valk neemt verder goederen af van lokale ondernemers. Purmerend is een stad in ontwikkeling die volop bloeit. Zo’n stad kan niet meer zonder een groot hotel in of nabij de binnenstad.

De ondernemer wil het hotel tot het meest milieuvriendelijke van Nederland maken. Dit sluit prima aan bij onze wens om Purmerend één van de meest milieuvriendelijke steden van Nederland te laten worden. Voor het hotel is maar een klein deel van de Kom A7 nodig. Namelijk 2,3 hectare, iets meer dan 20% van het noordelijk deel. De Ouderenpartij AOV Purmerend wil zuinig omgaan met de natuur. Daarom blijft, als het aan ons ligt, het grootste deel van het noordelijk deel groen. Wij vinden dat de stad in de buurt van het centrum, de Hazepolder en de Kop West deze groene long heel goed kan gebruiken. De Ouderenpartij AOV Purmerend maakt zich hier bij de verkiezingen sterk voor.

Wij vinden de Kom A7 de beste plek voor het hotel omdat het dan direct bij de op- en afrit van de A7 ligt. Terwijl het ook nog eens op loopafstand van de binnenstad is. Tot slot, het hotel ligt op het kruispunt van vele fietsroutes, direct in de omgeving van toeristische trekpleisters zoals de Zaanse Schans, Volendam en in het voorjaar bloeiende bollenvelden in werelderfgoed de Beemster